nieuws

SP-vragen over snijden in zorgpolis bijstandtrekkers

Archief

De SP-leden Renske Leijten en Sadet Karabulut hebben Kamervragen gesteld over gemeenten die vanwege rijksbezuinigingen het mes zetten in de collectieve zorgverzekering voor bijstandgerechtigden.

 

"Vinden de bewindslieden het wenselijk dat daardoor het aantal onverzekerden en zieken zal groeien", zo vragen de SP-ers. "Hoeveel extra premie of hogere eigen bijdragen zullen mensen met een laag inkomen overigens gaan betalen, wanneer deze collectieve voorzieningen worden geschrapt", vervolgt het duo. De SP’ers veronderstellen dat momenteel een half miljoen Nederlanders een dergelijke collectieve ziektekostenpolis hebben: 400.000 volwassenen en 100.000 kinderen. De Kamerleden willen echter graag exact weten hoeveel gemeenten een collectieve zorgverzekering bieden voor mensen met een inkomen boven 110% van de bijstandsnorm en hoeveel mensen uit deze groep van zo’n regeling gebruik maken.

 

Reageer op dit artikel