nieuws

Nieuwe ‘single’-polis VGZ biedt gratis toegang tot datingsite

Archief

VGZ biedt na 1 januari de aanvullende zorgverzekering Fit & Vrij, gericht op alleenstaanden. Ter introductie krijgen verzekerden gratis toegang tot datingsite Lexa. Verder intensiveert VGZ de samenwerking met Becel

 

De motivatie voor de datingservice is dat, volgens de zorgverzekeraar, mensen met een stabiele relatie gelukkiger zijn dan alleenstaanden. VGZ baseert dat op een online onderzoek van de Erasmus Universiteit. "Seks, liefde en intimiteit staan in de top 3 van activiteiten waarbij het geluksgevoel het hoogst is", zegt onderzoeker Wido Oerlemans van de universiteit.

 

Via de site van VGZ kunnen nieuwe verzekerden zeven dagen gratis gebruikmaken van Lexa.nl. "Dit houdt in dat iedereen berichten kan sturen en ontvangen, chatten en alle profielen en foto’s van singles kan bekijken." Honderd deelnemers krijgen een gratis avondje uit aangeboden.

 

Fit & Vrij is volgens VGZ "ook prima geschikt voor samenwonenden zonder kinderen". De polis biedt vrije keuze van zorgverlener en een vergoeding voor alle zorgkosten tot maximaal _ 1.000, "dus geen uitzoekerij en vergelijkingen". Voor tandheelkunde geldt een maximum van _ 500 per jaar; brillen en lenzen worden vergoed tot _ 150 per twee jaar.

 

Becel

VGZ heeft de samenwerking met Becel uitgebreid. De zorgverzekeraar en het voedingsbedrijf lanceren de ‘Hartleeftijdcoach’, een online coachingsprogramma voor mensen die willen werken aan hun hartleeftijd: de geschatte leeftijd van het hart vergeleken met de werkelijke leeftijd van de persoon in kwestie.

 

Bezoekers van de website www.hartleeftijdcoach.nl kunnen hun hartleeftijd berekenen, terwijl VGZ-verzekerden kosteloze coaching krijgen bij onder andere bewegen, gezond eten en stoppen met roken. Verder kan op de site een stresstest worden gedaan en zijn er kortingen voor cholesteroltesters, bezoek aan de sauna of de sportschool.

 

Verzekerden van VGZ kunnen verder tot _ 9 euro per jaar terugkrijgen als zij Becel-producten uit de lijn Pro-activ aanschaffen.

 

Reageer op dit artikel