nieuws

Levensverzekeringen verkopen fors minder

Archief

In de Volkskrant staat vandaag dat hoewel de winst van Aegon is gestegen, de verzekeraar de verdiensten in ontwikkelde markten als Nederland en Groot-Brittannië ziet dalen. Door toegenomen kostenbewustzijn en de concurrentie is het niet meer mogelijk hoge marges te rekenen op levensverzekeringen. Dit blijkt uit de derdekwartaalcijfers die Aegon donderdag heeft gepresenteerd.

Levensverzekeringen verkopen fors minder

In Nederland daalde de verkoop van pensioenverzekeringen ten opzichte van het tweede kwartaal 38 procent. De pijn zat met name in pensioencontracten met bedrijven. De verkoop van levensverzekeringen aan consumenten – meestal gekoppeld aan een hypotheek – bleef aardig op peil.
Aegon wil meer verzekeringen verkopen in opkomende markten in centraal en Oost-Europa en in Azië. In landen als Turkije, Polen en Hongarije is het percentage mensen met levensverzekeringen nog laag. Aegon verwacht dat deze markten in de toekomst goed zijn voor bijna een kwart van de inkomsten. Dit aandeel wil de verzekeraar nog verder opschroeven.
(Volkskrant, pag 28)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Verzekeraar Aegon ziet winst fors stijgen
(De Gelderlander, pag. 12; Algemeen Dagblad, pag. 23)
  
Vrees voor emissie Aegon webt weg na cijfers
(Het Financieele Dagblad, pag. 11)
 
Rente drukt marges Aegon
(De Telegraaf, pag. 27)
 
In de knel tussen twee werelden
Kapitaaleisen verzekeraar
(Het Financieele Dagblad, pag. 1)
  
Verzekeraars morrelen aan gratis luiers
(De Telegraaf, pag. 9)
 
 Schippers: rollator toch vergoed
(Volkskrant, pag. 3)
 
Gebundelde hypotheken weer populair
(Het Financieele Dagblad, pag. 19)
 
MetLife stopt dekking langdurige zorg
(Het Financieele Dagblad, pag. 17)
 
Beter imago verzekeraar
(Het Financieele Dagblad, pag. 15) 
 
Zorgverzekeraars moeten hulplijn tegen suicide redden
(Trouw, pag. 9)

Reageer op dit artikel