nieuws

Levenproductie Aegon zakt in

Archief

Pensioenbedrijf

 

geeft geen vervolg

 

aan succes van

 

eerste halfjaar

 

De verkoop van levensverzekeringen is bij Aegon sterk teruggelopen in het derde kwartaal: de gestandaardiseerde productie is uitgekomen op _ 32 (52) mln, 38% lager dan in het derde kwartaal van 2009. De daling zit hem vooral in de pensioenmarkt.

 

De koopsomproductie is bijna gehalveerd: _ 176 (329) mln en in het collectieve bedrijf moet Aegon meer dan de helft van de verkoop inleveren ten opzichte van vorig jaar: _ 14 (33) mln. "Desondanks bleven de verkoopcijfers in de markt voor mkb-pensioenen op peil." Positief is het bedrijf ook over de individuele levenmarkt, waar het marktaandeel is vergroot tot 10% en de productie slechts marginaal afnam tot _ 18 (19) mln. Aegon profiteert daar van de verkoop in combinatie met hypotheken. Op die markt heeft het concern zijn marktpositie vorig jaar fors verbeterd.

 

Over de eerste negen maanden blijft het levenbedrijf dankzij een goed eerste halfjaar overigens in het spoor van 2009: de gestandaardiseerde levenproductie bedraagt tot nu toe _ 135 (146) mln.

 

Resultaten

Het onderliggend resultaat uit leven- en spaarproducten is licht afgenomen tot _ 51 (53) mln. "Lagere kosten konden de kleinere marges op spaarproducten en het inkomstenverlies door de verkoop van ons uitvaartbedrijf niet opvangen", aldus Aegon. Kostenbeheersing wierp wel vruchten af in het pensioenbedrijf, dat het resultaat verbeterde tot _ 42 (38) mln.

 

Het schadebedrijf boekte een slechter resultaat van _ 2 (3) mln door meer aov-claims en stormschades in juli, maar liet opnieuw goede verkoopcijfers zien in Ongevallen & Ziekte. Over de eerste drie kwartalen is de productie daar met 54% gestegen tot _ 20 (13) mln.

 

Dankzij betere beleggingsopbrengsten is het nettoresultaat van Aegon Nederland verbeterd tot _ 237 (74) mln. De nettowinst over de eerste negen maanden van dit jaar bedraagt _ 630 (37) mln.

 

Wereldwijd is de kwartaalwinst gegroeid tot _ 657 (145) mln. Beleggingen niet meegerekend, hield Aegon _ 473 (390) mln over aan het derde kwartaal.

 

Reageer op dit artikel