nieuws

Intermediairs boos op DNB na inperking van beloning

Archief

De financiële tussenpersonen verwijten de Nederlandsche Bank (DNB) het door de minister van Financiën aangekondigde wettelijke provisieverbod op losse schroeven te zetten. Volgens Adfiz beperkt DNB de mogelijkheden om alternatieve beloningsvormen in te zetten, meldt het Financieele Dagblad vandaag.

Intermediairs boos op DNB na inperking van beloning

DNB meent dat een serviceabonnement voor belangenbehartiging een verzekering is. Het gevolg van deze visie is dat tussenpersonen een verzekeringsvergunning moeten hebben. Daarnaast moet hun bedrijf de nv-vorm krijgen en moeten grote financiële reserves worden aangehouden. Volgens de toezichthoude mag de tussenpersoon wel een serviceabonnement sluiten voor administratieve werkzaamheden voor het beheer van een portefeuille.
Volgens emeritus hoogleraar Gerard Kamphuisen is de visie van DNB 'veel te kort door de bocht'.  Kamphuisen heeft onlangs een advies aan Adfiz uitgebracht. "In de Europese richtlijn wordt de schadebehandeling zelfs als taak van de tussenpersoon aangemerkt." Adfiz wil nu dat Financiën een oplossing zoekt.
(Het Financieele Dagblad, pag. 13)
 
 
Ander verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Premieplan Menzis neergesabeld
(De Telegraaf, pag. 3)
 
Zorgpremie naar loon zet kwaad bloed
(De Telegraaf, pag. 25)
 
Zorgpremie afhankelijk van loon
(De Gelderlander, pag. 4; Het Financieele Dagblad, pag. 3)
 
Zorgpremie volgend jaar ruim 120 euro hoger
(Trouw, pag. 9)
 
Dure maar onmisbare verzekering
(De Gelderlander, pag. 43)
 
Nieuwe pensioenen bijna klaar voor buitenwereld
(De Telegraaf, pag. 25)
 
Pensioenwereld wacht revolutie
(De Gelderlander, pag. 13)
 
Pensioendeal onder vuur
(Het Financieele Dagblad, pag. 3) 
 
'Nederlander beseft nog niet dat pensioen niet zeker is'
(Volkskrant, pag. 24)
 
Twee pensioenfondsen willen fors gaan korten
(Algemeen Dagblad, pag. 29)
 

‘Pensioenleeftijd moet hoger’

(De Pers, pag. 2)

Reageer op dit artikel