nieuws

Commissie WFD/WFT blaast demonstratie af

Archief

De demonstratie van de Commissie WFD/WFT in Den Haag gaat volgende week definitief niet door. “De politie Haaglanden heeft een streep door onze plannen gezet”, meldt een teleurgestelde commissievoorzitter Edwin Herdink. Voor 23 november gaf de politie in elk geval geen toestemming. “Wel mochten wij op 26 november komen, maar dan alleen met maximaal 150 man.” Een grotere groep was niet toegestaan.

Commissie WFD/WFT blaast demonstratie af

"Dat zou ons in een onmogelijk parket brengen omdat al vierhonderd bedrijven uit de branche hadden toegezegd te komen met hun personeelsleden. Bij een demonstratie van 500 mensen moet je als organisatie zelf 50 begeleiders leveren. Ook dat was al lastig." De Commissie WFD/WFT wil nu volgende week dinsdag wel de petitie aan de Vaste Kamercommissie aanbieden, maar dan met een bescheiden delegatie. Herdink hoopt op een nieuwe gelegenheid om de bezwaren van het intermediair tegen het voorgenomen provisieverbod aan minister De Jager (Financiën) te presenteren.

Reageer op dit artikel