nieuws

Belang van Rabobank in Achmea terug naar 29%

Archief

Rabobank brengt zijn aandelenbelang in Achmea (Eureko) terug van 39% naar 29%. Op hetzelfde moment zeggen zij hun samenwerking op commercieel gebied te zullen intensiveren.

 

"Het is belangrijk dat wij onze klanten alle financiële diensten kunnen aanbieden, ook op het gebied van verzekeringen", aldus Rabobank-topman Piet Moerland. "Ons dochterbedrijf Interpolis speelt als huismerk van Rabobank een belangrijke rol binnen het commerciële partnerschap en zal dat ook in de toekomst blijven doen", zegt Willem van Duin, voorzitter van de raad van bestuur van Eureko. "Zo werken we momenteel aan de verdere integratie van processen en worden vanuit Interpolis vernieuwende en toegankelijke producten en diensten voor onze klanten ontwikkeld."

 

De twee partners noemen hun nieuwe strategische samenwerkingsovereenkomst "de bekrachtiging van een jarenlange vruchtbare samenwerking tussen twee coöperatieve financiële dienstverleners". De verlaging van het aandelenbelang van Rabobank naar 29% vloeit vooruit uit nieuwe kapitaalregels voor banken. Er zullen aandelen worden verkocht aan Vereniging Achmea (wiens belang naar 65% gaat), Eureko zal aandelen inkopen en het belang van Rabobank verwatert door de fusie van Vereniging Achmea met Coöperatie De Friesland Zorgverzekeraar.

 

In de oude, uit 2005 daterende overeenkomst was de intentie tot een fusie tussen Rabobank en Eureko opgenomen. Beide concerns hebben eerder al samen vastgesteld dat een fusie niet meer vereist is om de gezamenlijke strategische doelen te bereiken. "Bovendien is dit ook niet wenselijk meer gelet op de ontwikkelingen in de financiële markten van de afgelopen jaren."

 

Reageer op dit artikel