nieuws

Allianz Leven beperkt omzetdaling

Archief

Allianz Nederland heeft in het derde kwartaal van dit jaar een 6% lagere premieomzet geboekt. De inkomsten van het verzekeringsbedrijf zijn teruggelopen tot _ 274 (290) mln. Lichtpuntje is wel dat het levenbedrijf de sterke omzetdaling uit het eerste halfjaar heeft weten te temperen.

 

In Schade en Ongevallen liep de omzet tussen begin juli en eind september terug naar _ 201 (211) mln. Het levenbedrijf zag eveneens een afname van de premie-inkomsten: _ 73 (79) mln, maar dat is een verbetering ten opzichte van het eerste halfjaar: toen kromp de omzet met 16%.

 

Over de eerste negen maanden van 2010 komt Allianz uit op een 4% gedaalde omzet van _ 965 (1.009) mln, waarvan _ 235 (272) op het conto kan worden geschreven van het levenbedrijf, nog altijd een daling van 14%.

 

Het operationeel resultaat is vooral in het schadebedrijf gedaald: daar leverde het derde kwartaal een resultaat op van _ 10 (18) mln, waardoor over de eerste negen maanden een afname resteert tot _ 35 (45) mln. Dankzij betere resultaten in Leven (+32% tot _ 37 (28) mln) blijft het operationele resultaat van Allianz in ons land over de eerste negen maanden op peil: _ 72 (73) mln.

 

Reageer op dit artikel