nieuws

Werkgevers kiezen liefst voor beschikbare premie

Archief

Werkgevers kiezen liefst voor beschikbare premie

Volgens onderzoek van Ohra vindt 75% van de werkgevers van bedrijven tot 100 medewerkers zekerheid over de premielast belangrijk bij een pensioenregeling. Bronnen van ergernis zijn te veel administratieve rompslomp en trage verwerking van wijzigingen.

Volgens Ohra zijn werkgevers door de recessie meer met pensioen bezig. "Werkgevers willen graag dat er een minimaal kapitaal aanwezig is voor de medewerkers op hun pensioendatum, maar niet dat de premiekosten uit de hand lopen. Regelingen waarbij niet het pensioenkapitaal, maar de premie het uitgangspunt is en tevens een vast garantiebedrag wordt geboden zijn dan ook populair bij de werkgevers."
Voor 83% van de werkgevers is een overzichtelijk en beheersbaar pensioen de belangrijkste eis, naast snelle verwerking van mutaties. Daarom winnen volgens Ohra pensioenregelingen die een online pensioenoverzicht voor medewerkers bieden, terrein.

Reageer op dit artikel