nieuws

Wederom onrust over hoge hypotheekrentes

Archief

Friesland Bank heeft grote onrust veroorzaakt bij klanten met een variabele hypotheek. De bank verhoogt de renteopslag van hypotheken op basis van het zogeheten Euribortarief, fors. De Consumentenbond is woest en stapt naar de hoogste autoriteiten, aldus De Telegraaf vandaag.

Wederom onrust over hoge hypotheekrentes

Friesland Bank schrijft in een eergisteren verstuurde brief aan zijn klanten dat de bank door de ontwikkelingen op de kapitaalmarkten ‘genoodzaakt’ is de renteopslag te verhogen. De bank wijst op de verstoorde geld- en kapitaalmarkten, waardoor de bank meer geld kwijt is om kapitaal uit de markt te halen, en de lage rentestand.

De Euribor, het rentetarief waartegen Europese banken elkaar geld lenen, staat momenteel erg laag op 0,6%. De bank berekende daarnaast een opslag tussen de 0,6% en 1,8%. Dit wordt voor ruim driehonderd klanten per 1 november verhoogd naar 2,2% tot 2,8% . Dat betekent vaak meer dan een verdubbeling van de lasten.

(De Telegraaf, pag. 25)

 

 

Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:

 

CZ mag eigen selectie van ziekenhuizen niet melden

(Het Financieele Dagblad, pag. 7; De Volkskrant, pag. 10; Trouw)

 

Nieuwe stap in einde steun AIG

(Het Financieele Dagblad, pag. 21)

 

'Sloophamer op de levensloop'

(De Telegraaf, pag. 25)

 

'Double dip voor pensioen'

(De Telegraaf, pag. 25)

 

Robeek klokkenluider in Fortis-affaire

(NRC Handelsblad, pag. 13)

 

Delta Lloyd: eerder stoppen wordt duur

(NRC Handelsblad, pag. 13)

 

AIG verkoopt twee van zijn Japanse verzekeringstakken

(NRC Handelsblad, pag. 16)

Reageer op dit artikel