nieuws

Verzoek tot demonstratie op 5 of 26 november

Archief

De Commissie WFD/WFT heeft de gemeente Den Haag om toestemming gevraagd om op vrijdag 5 of vrijdag 26 november bij de Tweede Kamer te demonstreren. De Commissie wil tijdens de demonstratie, tégen het provisieverbod en vóór bestuurlijke vernieuwing, haar eigen plan van aanpak aanbieden aan de vaste Kamercommissie van Financiën.

Verzoek tot demonstratie op 5 of 26 november

"Hierin pleiten wij voor een organisatieplicht, toezicht in combinatie met de AFM en de mogelijkheid om malafide adviseurs te schorsen en eventueel te royeren", zegt commissievoorzitter Edwin Herdink. "Die organisatieplicht (bij brancheorganisaties) is nodig omdat je met circa zesduizend niet-aangesloten assurantieondernemers eigenlijk geen vuist kunt maken."
Hij noemt het traject van het provisieverbod een heilloze weg en symptoombestrijding. "Het Verbond van Verzekeraars zal echter blijven inzetten op CAR en het wordt hoog tijd dat wij als branche nu spijkers met koppen slaan en eraan gaan werken om bijvoorbeeld uitvaartproducten uit het provisieverbod te halen."
Herdink verwacht circa duizend demonstranten. Als het aan hem ligt, zullen er ook spandoeken worden meegenomen. "Het wordt een historische tocht en ik vind dat wij dat moeten uitstralen."

Reageer op dit artikel