nieuws

SEZ start eigen volmachtbedrijf

Archief

Ervaringen

Het product is mede gebaseerd op de ervaringen met Verzuimveiling.nl, die inmiddels goed is voor zo'n 1.200 verzekerde bedrijven. "De werkgever kiest vaak niet voor de goedkoopste oplossing, maar wil een goede dekking. Zo blijkt dat er in veel ziekteverzuimverzekeringen geen dekking is opgenomen voor een vergoeding bij situationele arbeidsongeschiktheid, bijvoorbeeld als er sprake is van een arbeidsconflict. Dat is voor een ondernemer wél belangrijk.
Over het algemeen kun je stellen dat een werkgever steeds minder naar de prijs kijkt naarmate hij langer actief is. Overigens zijn de prijsverschillen in verzuim niet meer zo groot."
Massaar wil met de eigen verzuimpolis dus vooral een brede dekking bieden. "Onze voorwaarden scoren op alle punten bovengemiddeld. Maar wat ons product vernieuwend maakt, zijn de verzuim- en loonlijstscan, die 'verplicht' moeten worden afgenomen bij het afsluiten van de verzekering. Niemand doet dit."
 
Preventie
"Wij gaan er waar mogelijk voor zorgen dat de wachttijd voor een medewerker die behandeld moet worden, zo kort mogelijk is. Als elders nog een plaats is tegen een wat hogere prijs, dan wil de werkgever vaak wel wat extra betalen omdat hij zijn werknemer daarmee weken eerder weer aan de slag helpt. Ook andere verzekeraars waar de betreffende werknemer verzekerd is zijn erbij gebaat dat de werknemer weer snel re-integreert. Wij coördineren dat alle belanghebbende verzekeraars hun steentje bijdragen aan een spoedig herstel.Dat is uiteindelijk voordeliger." Volgens Massaar zijn dergelijke activiteiten in het verleden wel opgepakt door verzekeraars, maar door fusies een zachte dood gestorven. "Uiteindelijk zijn het allemaal weer standaardproducten geworden."

Reageer op dit artikel