nieuws

Reaal komt met aov voor hoger opgeleiden

Archief

Reaal heeft een nieuwe arbeidsongeschiktheidsverzekering ontwikkeld, de Unim Plus-aov.

 

Het product is bedoeld voor directeuren-grootaandeelhouders (dga’s), (para)medici en adviserende beroepsgroepen als (register)accountants, notarissen, financial planners en organisatieadviseurs. Om in aanmerking te komen voor deze aov is minimaal een afgeronde hbo-opleiding nodig.

 

De Reaal Unim Plus-aov werkt met verzekerde daguitkeringen, die kunnen variëren tussen _ 40 en _ 500 (bij een leeftijd tot 35 jaar) of _ 600 (vanaf 35 jaar). De maximale uitkeringen per jaar bedragen respectievelijk _ 182.500 en _ 219.000. Zelfstandig ondernemers kunnen maximaal 80% verzekeren van de gemiddelde winst uit onderneming in de voorgaande drie kalenderjaren; voor dga’s geldt een maximum van 80% van het gemiddelde loon in de laatste drie jaar in de vennootschap.

 

Gedurende de eerste drie jaar geldt een instapkorting op de premie van 25% in het eerste, 15% in het tweede en 5% in het derde jaar. De maximale acceptatieleeftijd is 55 jaar. Een medische keuring is verplicht als de verzekerde daguitkering _ 274 of hoger is, of meer bedraagt dan _ 60 bij aanvragers van 46 jaar of ouder.

 

Reageer op dit artikel