nieuws

Keurmerk voor 25 verzekeraars

Archief

De Stichting Toetsing Verzekeraars (STV) heeft dinsdag aan de eerste groep verzekeraars het Keurmerk Klantgericht Verzekeren (KKV) uitgereikt. In totaal hebben nu 25 maatschappijen voldaan aan de keurmerkeisen.

Keurmerk voor 25 verzekeraars

De eerste keurmerkverzekeraars zijn: ABN Amro Verzekeringen, Allianz Leven, Arag, Avéro Achmea, Centraal Beheer Achmea, Chubb, CZ, DAS, Delta Lloyd, DVZ, Facultatieve, FBTO, Generali, Interpolis, iZio, London, De Nationale, Nationale-Nederlanden Particulieren, Ohra, Onderlinge 's-Gravenhage, Proteq, Reaal, VVAA, Zilveren Kruis Achmea en ZLM. Van de grote verzekeraars ontbreken Aegon en ASR. Voor het keurmerk, dat in maart werd gelanceerd, hadden zich in eerste instantie dertig verzekeraars aangemeld. Later trokken zich enkele partijen terug, omdat zij nog niet aan de keurmerkvereisten voldeden.

STV-directeur Ron van Kesteren is tevreden over de variatie in de eerste groep gecertificeerde verzekeraars. "Het is een gemêleerd gezelschap geworden van grote en kleinere verzekeraars, die ook nog eens actief zijn in uiteenlopende takken van de verzekeringsbranche." Nieuwe aanmeldingen zijn inmiddels in behandeling.

Het keurmerk kent vijftien normen, verdeeld over vijf thema's: voor de klant begrijpelijke en heldere informatie en voorlichting, zorgvuldige en voortvarende dienstverlening, goede telefonische bereikbaarheid, onderzoek naar klanttevredenheid en een eigen kwaliteitsbeleid en kwaliteitsmanagement.

Reageer op dit artikel