nieuws

Kettlitz Wulfse sluit aan bij Noordeloos Groep

Archief

Kettlitz Wulfse in Nieuwegein is toegetreden tot de Noordeloos Groep.

 

Dit intermediairbedrijf is met een jaaromzet van ruim _ 9 mln een van de grootste kantoren in het nu uit twaalf leden bestaande samenwerkingsverband van Adfiz-leden.

 

Noordeloos Groep startte begin dit jaar als een samenwerkingsverband van negen grote Adfiz-kantoren: BeneVia, Eijgendaal & Van Romondt, Lukassen & Boer, Millenaar Adviesgroep, Offermans Joosten Groep, Thoma Groep, Veldhuis Adviesgroep,VMDeerenberg en Westenburg Assurantiën. Circa een maand later kwamen daar nog Rivez Assurantiën en Kuiper Verzekeringen bij.

 

Financial Life Support

De Noordeloos Groep is daarnaast een samenwerking aangegaan met Financial Life Support.

 

Daarmee wil de groep de advisering (aan particulieren) bij inkomensverzekeringen en vermogensproducten bij alle aangesloten kantoren stroomlijnen. "Op deze manier borgen wij een klantgerichte manier van werken en treden wij ook met dezelfde visie en werkwijze naar buiten", aldus initiatiefnemer Dick Vos, partner bij Veldhuis Adviesgroep. "Eén van de voordelen van deze nieuwe werkwijze is dat je eerder het groene licht krijgt van je klant en er dus niet onnodig uren verloren gaan", zegt hij. "Bij de tot nu toe gehanteerde manier van adviseren lag ons ‘topsportmoment’ aan het eind van de rit als de klant de handtekening moest plaatsen", zegt Vos. "Nu ligt het aan het eind van het eerste gesprek als de klant te horen heeft gehad wie wij zijn en op welke manier wij het plan gaan maken en daarmee moet instemmen via een handtekening. Met deze manier van werken voorkom je dat je veel uren in een offerte steekt en er uiteindelijk niets aan overhoudt, omdat de klant niet met jou in zee gaat."

 

Modulair opgebouwd

 

Deze vorm van adviseren is volledig modulair opgebouwd wat volgens Vos ook de transparantie ten goede komt. Een onderdeel van dit adviestraject is verder dat de afsluitprovisie uit het product wordt gehaald en de lopende provisie er in wordt gebouwd om vervolgens versleuteld te worden met de serviceovereenkomst, zegt hij.

 

Tijdens de testfase functioneerde het nieuwe adviestraject heel goed, aldus Vos. "Bijna geen klant blijkt hiervoor weg te lopen."

 

Per 1 januari 2011 wil de Noordeloos Groep definitief starten met de nieuwe vorm van advisering.

 

Reageer op dit artikel