nieuws

Hypotheekshop dankt minister in krantenadvertentie

Archief

In een paginagrote advertentie dankt de centrale organisatie van De Hypotheekshop vandaag op de achterzijde van Het Financieele Dagblad minister De Jager voor zijn voorstellen tot afschaffing van provisie. “Een gedurfde maar onvermijdelijke stap gezien de consumentenbelangen die hiermee gediend worden”, zo stelt De Hypotheekshop.

Hypotheekshop dankt minister in krantenadvertentie

De Hypotheekshop pleit sinds oktober 2008 voor een provisieverbod voor complexe producten en wil met de advertentie bereiken dat de minister zich gesteund voelt. "Niet iedereen in de branche zal u dit in dank afnemen. U zult zien dat u de komende tijd zal worden bestookt met oneigenlijke argumenten om alsnog een provisieverbod te dwarsbomen", schrijft de franchisegever.
Directeur Ron Bavelaar wil invoering van het verbod liefst zo snel mogelijk. "Wanneer ik u goed begrijp, wilt u rekening houden met nieuwe Europese regelgeving, zodat een provisieverbod vermoedelijk pas in 2013 geëffectueerd zal worden. Ik zal binnen de Organisatie van Financiële Dienstverleners (OVFD) mijn collega's nogmaals oproepen om nu zo snel mogelijk over te stappen op een provisieloos beloningsmodel. Het zou een mooi gebaar zijn richting de consument", zo laat hij De Jager in de FD-advertentie weten. Bavelaar zegt verder banken en verzekeraars aan te sporen "met echte netto producten te komen".
De Hypotheekshop behoort bij de vijf grootste intermediairs op hypotheekgebied. De keten telt ruim 170 vestigingen, waarvan bijna de helft in de Randstad, die in 2009 goed waren voor een kleine 14.000 hypotheken.

Reageer op dit artikel