nieuws

Forse prijsstijgingen bij autoverzekeringen blijven uit

Archief

Award

ASR-label Budgio blijkt de meest verkochte autoverzekering via de site van Independer en om die reden de winnaar van de eerste Independer Award. Budgio wordt in populariteit bij de Independer-klanten op de voet gevolgd door Onno-onna, Allsecur (nu alweer voor het tweede jaar op rij de kampioen van Verzekeringssite), Bruns ten Brink en VerzekerUzelf.nl. Deze top 5 is bij elkaar goed voor ruim 65% van de verkochte autopolissen van Independer, aldus Samson. Exacte aantallen of marktaandelen wil ze niet noemen, maar "de verdeling binnen deze top 5 is evenwichtig en de marktaandelen verschillen slechts enkele procenten van elkaar".
In de drie maanden die zijn verstreken sinds de lancering van de vernieuwde website van Independer voor autoverzekeringen, begin juli dit jaar, sloten bijna 16.000 bezoekers een autopolis af.
Voor het populariteitsonderzoek vergeleek Independer in totaal 33 maatschappijen met elkaar. Verzekeraars waar Independer geen verzekering voor kan sluiten, zoals Univé en Centraal Beheer, komen niet in de lijst voor. Hekkensluiters in het onderzoek zijn London, Turien, Unigarant, Erasmus en OVZ (Goes).
 
Keurmerk
Independer heeft tevens een keurmerk voor autoverzekeringen geïntroduceerd. Deze zogeheten Independer Garantie wordt alleen gegeven aan maatschappijen die voldoen aan een aantal door de site opgestelde voorwaarden, zoals altijd voldoende vergoeding bieden om een gelijkwaardige auto te kunnen kopen, ruim bereikbaar zijn en Independer toestaan jaarlijks voor de consument te kijken of er een betere optie is.
"De voorwaarden en dienstverlening van de meeste autoverzekeraars voldoen op dit moment nog niet aan onze garantie", aldus Independer. Die is tot nu toe verstrekt aan producten van Allsecur, ASR, Delta Lloyd, Gerust Op Weg (Aegon), Nationale-Nederlanden en Onna-onna. De Independer Garantie is gebaseerd op de meestgenoemde wensen uit een panel van tweeduizend consumenten.

Reageer op dit artikel