nieuws

De Jager verbiedt provisies

Archief

Minister van Financiën Jan Kees de Jager wil het mes zetten in provisies die verzekeraars en banken betalen aan onafhankelijke tussenpersonen. Hij stuurt deze week een brief met voorstellen naar de Tweede Kamer, zo meldt het Financieele Dagblad.

De Jager verbiedt provisies

Het wettelijke verbod zou gaan gelden voor producten als hypotheken, levensverzekeringen en pensioenen. Bij schadeverzekeringen zou het provisiesysteem wel blijven bestaan. De voorstellen van De Jager volgen op een evaluatie naar de effectiviteit van wettelijke maatregelen die de afgelopen tijd zijn genomen om de ongewenste effecten van het provisiestelsel tegen te gaan. De evaluatie door onderzoeksbureau SEO zou uitwijzen dat de maatregelen wel enig effect hebben, maar niet leiden tot een daadwerkelijke cultuuromslag bij tussenpersonen.
De verwachting is dat het verbod begin 2013 van kracht wordt, waarbij het Verbond van Verzekeraars en Adfiz pleiten voor een overgangsperiode.
(Het Financieele Dagblad, pag. 1)
 
Minister De Jager maakt korte metten met de provisievrijheid uit de periode-Wijers
(Het Financieele Dagblad, pag. .13)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Pensioenen voor iedereen onzeker

(De Telegraaf, pag. 1)

 

Beleggingsverzekering niet meer zo populair

(De Gelderlander, pag. 16)

 

Reageer op dit artikel