nieuws

CAK gaat met Factua betalingen incasseren voor intermediair

Archief

CAK, moeder van onder meer verzekeraar National Academic, heeft het bedrijf Factua opgericht, dat voor tussenpersonen abonnementsgelden en andere rekeningen gaat incasseren.

 

Factua hoopt daarmee de drempel voor het invoeren van een abonnementssysteem of urendeclaraties weg te nemen. "Uit onderzoek blijkt dat 44% van de Nederlanders zijn rekeningen wel eens te laat betaalt", aldus directeur Udo Koerselman, voorheen onder meer werkzaam voor Xtensive. Dit zijn cijfers die een adviseur afschrikken om een fee, uurtarief of abonnementensysteem in te voeren."

 

De adviseur kiest zelf de wijze van betaling, waarna Factua de facuratie verzorgt via automatische incasso, acceptgiro of i-Deal. Een gespreide betalingsregeling is ook mogelijk; verder neemt Factua herinneringen, aanmaningen, sommaties en het deurwaarderstrahject voor zijn rekening. CAK zegt "reeds dertig jaar lang maandelijks ruim 200.000 incasso’s te verzorgen binnen de financiële branche".

 

Aanvullende diensten die Factua biedt, betreffen onder meer een op maat gemaakte dienstverleningsovereenkomst, inclusief voorwaarden en middelen waarmee de adviseur zijn klant kan overtuigen voor andere beloningsvormen te kiezen.

 

Reageer op dit artikel