nieuws

Beloning biedt volop voer voor internetdiscussie

Archief

Net als de slotweken van september trekt het conflict tussen verzekeraar ASR en Cinjee Advies in de eerste week van oktober veel kijkers op AM Web.

 

Binnen 48 uur klikten meer dan tienduizend mensen door op de kop ‘Cinjee moet volmachtportefeuille afstaan aan ASR’. Het aantal (binnen de gedragsregels vallende) reacties op de uitspraak van de rechtbank Dordrecht bleef beperkt tot 36.

 

Beloningsdiscussie

Dat aantal valt in het niet bij de reacties op berichten waar de beloning van het intermediair een voorname rol speelt. Steeds meer branchegenoten mengen zich in de discussie, die ook steeds serieuzer van aard wordt. Het bericht ‘AFM juicht voorstellen vanuit sector toe’ maakte liefst 115 reacties los, terwijl het latere artikel ‘Commissie WFD/WFT houdt vast aan provisie’ voor 78 bijdragen aan de discussie leidde.

 

Toch behoort dat laatste bericht niet tot de vijf best gelezen berichten van de afgelopen veertien dagen. Naast de al genoemde Cinjee- en AFM-berichten waren die plaatsen weggelegd voor: ‘Assurantiebelasting gaat omhoog’, ‘Adfiz wil provisieverbod bij financieel advies’ en ‘Rabobank beboet voor hypotheekadvies’

 

‘Rampzalig’

De beloningsvisie die Adfiz momenteel tijdens bijeenkomsten in den lande uitvent, was dit keer het onderwerp van de AM-peiling. Bijna 1.300 mensen brachten hun stem uit, waarbij meer dan 40% zich het meest aangesproken voelde door de antwoordoptie ‘rampzalig voor het intermediair’. Voor Bob Veldhuis en de zijnen is er dus nog een wereld te winnen. Dat is ook aan de andere zijde van intermediairland het geval. Immers, een kleine 10% vindt de beloningsvoorstellen niet ver genoeg gaan en wil waarschijnlijk van het hele fenomeen provisie af. Bijna de helft van de stemmers kan zich echter goed vinden in de visie van Adfiz. Kanttekening is wel dat 20% het provisie-offer bij de aov niet kan waarderen.

 

Reageer op dit artikel