nieuws

Aparte rekening adviseur maakt rondshoppen duur

Archief

Waar consumenten nu nog bij meerdere hypotheekverstrekkers ‘gratis’ advies kunnen inwinnen, gaan zij daar in de toekomst flink voor betalen. Rondshoppen voor de beste deal wordt zo een dure aangelegenheid. Dat verwacht de Federatie van Financieel Planners (FFP), als er in 2013 een provisieverbod komt voor complexe producten en er alleen nog met ‘uurtje-factuurtje’ kan worden afgerekend. Dat is de inhoud van een artikel in het financiële katern van de Telegraaf van zaterdag.

Aparte rekening adviseur maakt rondshoppen duur

(…) Bemiddelaars duwden hun klant die om advies vroeg richting de verzekeraar waar zij de meeste provisie opstreken. Aan deze praktijk wil minister De Jager (Financiën) een einde maken met het provisieverbod. Dit lijkt goed nieuws voor de consument. "Maar in de praktijk betekent dit juist een belemmering", verwacht FFP-voorzitter Henk Duthler.
Een klant kan nu namelijk nog gratis advies inwinnen bij verschillende tussenpersonen als hij een hypotheek of pensioenverzekering wilt afsluiten. Maar vanaf 2013 betekent elk consult een aparte rekening. Waar de consument voor een hypotheekadvies zich nu gerust laat informeren door vier verschillende partijen, zal die in de nieuwe situatie terugvallen op hooguit twee adviseurs, stellen deskundigen.
Daar komt bij dat de btw die op de rekening wordt geheven het advies nog eens extra verhoogt. (…) Voor de consument wordt advies veel duurder, rekent Duthler voor. (…)
 
(De Telegraaf, pag. 27)
 

Ander verzekeringsnieuws vandaag in de media:

 

Risico van overlijden goedkoper verzekerd

(De Gelderlander, pag. 17)

 

Pensioenfonds wil steun verzekeraar

(De Gelderlander, pag. 18)

 

Pensioenfonds Smit zoekt heil bij verzekeraar

(Trouw, pag. 12)

 

Zorgpremie in 2011 gemiddeld 10% duurder

(Het Financieele Dagblad, pag. 43)

 

Minister: Flink besparen op zorgpolis kan

(Algemeen Dagblad, pag. 5)

 

Pensioenen verslechterd

(Volksrant, pag. 1)

 

Rabo beperkt hypotheek in Groningen

(Volkskrant, pag. 9)

 

Bijna 8.000 klachten DSB

(Volkskrant, pag. 9)

 

Gedupeerde spaarders slepen DSB voor rechter

(Algemeen Dagblad, pag. 27)

 

Banken zetten rem op tipgeld voor hypotheken

(Het Financieele Dagblad, pag. 43)

 

Banken scheutiger met krediet

(NRC Handelsblad, pag. 11)

Reageer op dit artikel