nieuws

AFM trekt zeventien vergunningen in

Archief

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft dit jaar van zeventien tussenpersonen de vergunning ingetrokken, omdat zij ondanks herhaaldelijke verzoeken het zelfonderzoek 2009 niet hebben ingevuld. “Dit geeft aan dat zij hun bedrijfsvoering niet op orde hebben”, aldus de toezichthouder. Na het zelfonderzoek 2008 werden 27 vergunningen ingetrokken.

AFM trekt zeventien vergunningen in

In september heeft de AFM het zelfonderzoek 2010 uitgezet; de eerste uitkomsten worden eind dit jaar verwacht.
De toezichthouder geeft verder aan dat het toezicht op het beloningsbeleid de komende maanden zal worden aangescherpt. Daarbij zal onder meer worden bekeken of vergoedingen van aanbieders het advies niet negatief kunnen beïnvloeden.
De AFM zal de laatste drie maanden van dit jaar nog een zestal seminars voor adviseurs houden. Evenals tijdens de serie seminars in het begin van dit jaar is de werkwijze van de AFM het onderwerp.

Reageer op dit artikel