nieuws

AFM beboet Multi Risk voor illegale bemiddeling

Archief

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft Multi Risk Verzekeringen in Hilversum een bestuurlijke boete van € 13.950 opgelegd wegens illegale bemiddeling. Op grond van signalen uit de markt is de toezichthouder in september 2009 een onderzoek gestart naar het kantoor, dat tevens handelde onder de naam Multi Risk & Management Groep.

AFM beboet Multi Risk voor illegale bemiddeling

Daarbij is vastgesteld dat het bedrijf in de periode 1 juli 2008 tot en met september 2009 in verzekeringen en kredieten heeft bemiddeld zonder over een vergunning van de AFM te beschikken. Tijdens het onderzoek werd de AFM geconfronteerd met een carrousel aan gebeurtenissen, zoals onduidelijke overnames en overdrachten, ontbrekende handtekeningen, onbereikbare of zelfs onvindbare personen en verzwijging van een strafrechtelijk verleden. Ook werd er via de vergunning van een andere instantie getracht aanstellingen bij andere aanbieders te verkrijgen, een actie die de toezichthouder als zeer kwalijk en verwijtbaar aanmerkte.
De boete die voor deze en andere overtredingen geldt is € 96.000, een bedrag dat door de AFM op grond van onder meer het draagkrachtbeginsel is gematigd tot € 13.950.

Reageer op dit artikel