nieuws

SEFD: ‘Opzet contactonderwijs was verkeerde keuze’

Archief

Directeur Ilse Anthonijsz van de Stichting Examens Financiële Dienstverlening (SEFD) vindt dat de sector met de opzet van het huidige systeem van contactonderwijs een verkeerde keuze heeft gemaakt. “Een kind kan voorspellen dat er felle concurrentie gaat ontstaan, als je meer dan twintig opleidingsorganisaties gaat accrediteren voor het geven van PE-onderwijs.”

SEFD: ‘Opzet contactonderwijs was verkeerde keuze’

"Een deel van die concurrentie zal dan plaatsvinden rond de kosten en de snelheid van de opleiding", aldus Anthonijsz (foto). "Daardoor wordt de stof bij een aantal organisaties in recordtempo behandeld en moet je de toetsing van kandidaten in veel gevallen met een forse korrel zout nemen. "Ik vermoed dat wij daarom eind 2010 opnieuw zullen moeten constateren dat er onvoldoende is gedaan om tot een objectieve meting van de kennis van de kandidaten te komen."

Reageer op dit artikel