nieuws

‘Informatievoorziening uitvaartverzekering verbeterd’

Archief

Uitvaartverzekeraars hebben de informatievoorziening aan klanten via hun websites recentelijk aanzienlijk verbeterd, stelt het Verbond van Verzekeraars. “Maar ook het komend jaar is verrijking van de digitale informatievoorziening een speerpunt voor de sector. Wij vervullen daarbij een ondersteunende rol.”

‘Informatievoorziening uitvaartverzekering verbeterd’

Zo worden de productwijzers die het Verbond voor tal van verzekeringen heeft ontwikkeld, verder aangescherpt en wordt goed zichtbare plaatsing op de websites van de betrokken leden bevorderd. Dit zegt het Verbond in reactie op het AFM-rapport over de transparantie van websites van tussenpersonen en uitvaartverzekeraars.
Het Verbond juicht het toe, dat advisering over uitvaartverzekeringen vanaf 1 januari onder strengere wetgevingseisen (BGFO-2) valt. Vanaf die datum moeten tussenpersonen melden hoeveel provisie zij op deze polissen ontvangen. Ook bonusprovisies zijn vanaf die datum verboden." Het Verbond van Verzekeraars heeft deze maatregelen bepleit in het kader van het project Verzekeraars Vernieuwen."

Reageer op dit artikel