nieuws

Delta Lloyd heeft beursnotering

Archief

Niek Hoek heeft dinsdagochtend de beursdag in Amsterdam geopend met een klap op de gong. De bestuursvoorzitter van Delta Lloyd mocht dat doen omdat het aandeel (voor € 16,00) zijn eerste notering op Euronext kreeg. “De notering zal Delta Lloyd Groep in staat stellen om haar profiel en merknaam te verstevigen en haar groeistrategie in Nederland en België effectiever ten uitvoer te brengen”, aldus Hoek.

Delta Lloyd heeft beursnotering

De beursgang betreft 63,5 miljoen gewone aandelen, hetgeen 38,3% van het geplaatste gewone aandelenkapitaal van Delta Lloyd vertegenwoordigt. De totale omvang van de beursgang bedraagt circa € 1,02 mld. Het bedrijf wordt daarmee in z'n totaliteit ongeveer € 2,65 mld waard geacht.

Er komen op korte termijn nog eens 6,35 miljoen extra aandelen beschikbaar, waarmee de beursgang € 1,12 mld zal bedragen en 42,2% van de aandelen op de markt zal zijn. Het Britse concern Aviva ontvangt de netto-opbrengst van de beursgang.

Circa 10% van de aangeboden aandelen is toegewezen aan particuliere beleggers in Nederland; de rest gaat naar Nederlandse en internationale institutionele beleggers.

Reageer op dit artikel