nieuws

Allianz, ASR en Zwitserleven lopen blauwtje

Archief

De verzekeraars Allianz, ASR en Zwitserleven hebben dinsdag een blauwtje gelopen tijdens het eerste inkoopcongres van de Stichting Excellent Adviseren. Ruim honderd intermediairs luisterden in het NBC in Nieuwegein naar korte presentaties van elf aanbieders om vervolgens te bepalen dat drie van hen niet langer aan het woord mochten komen.

Allianz, ASR en Zwitserleven lopen blauwtje

De elf aanbieders, die elk € 5.000 hadden moeten betalen om te mogen optreden tijdens dit inkoopcongres, kregen elk drie minuten om het intermediair voor zich te winnen. De aanwezige adviseurs konden via een sms-bericht hun favorieten aanwijzen. Aegon, Dukers & Baelemans, Faster Forward, Florius, Het Fondsenplatform, NNEK, Obvion en Paerel werden uitverkozen om zich nader te presenteren. Allianz, ASR en Zwitserleven werden na de eerste drie minuten weggestemd.
"Ik bewonder de moed van de mensen die hier op het podium stonden", zei Wim Koot (foto) namens de Stichting Excellent Adviseren. "Ik kan zeggen dat een aantal aanbieders eerlijk heeft verklaard, dat zij het lef niet hadden om hier te komen." 
 
Aanvulling per 25 november, 13.30 uur:
ASR, Allianz en Zwitserleven hebben weliswaar geen workshop mogen houden tijdens het inkoopcongres, maar komen wel een jaar lang op de website van 'Excellent Adviseren' aan bod. Zij hebben daar een eigen pagina, waarop adviseurs overigens ook weer kunnen reageren en 'in dialoog' kunnen gaan met de betrokken subsidiant.  

Reageer op dit artikel