nieuws

Avéro grijpt in bij verliesgevende Topland-portefeuille

Archief

Avéro grijpt in bij verliesgevende Topland-portefeuille

Avéro Achmea gaat de verzekeringsvoorwaarden van het agrarische label Topland kritisch tegen het licht houden. Het rendement op de landbouwportefeuille is de laatste drie jaar negatief geweest. Het eigen risico voor stormschades wordt in elk geval aangepast.

Topland gaat de condities van de landbouwpolissen beter afstemmen op de individuele risico's. Dit gebeurt door middel van 2.500 zogenaamde 'quick-scans' bij agrarische bedrijven, waarbij het storm- en brandrisico van agrarische gebouwen wordt beoordeeld. "Uit ervaringen van onze expertisedienst is gebleken dat veel van onze gegevens niet meer overeenkomen met de werkelijkheid en dat veel gebouwen een andere bestemming hebben gekregen of buiten gebruik zijn gesteld", aldus Avéro. "Ook de onderhoudstoestand van sommige gebouwen laat te wensen over."

Reageer op dit artikel