nieuws

Zorgmantel voor zorgmedewerkers

Archief

Werkgevers en vakbonden in de zorg hebben een mantelcontract gesloten met zorgverzekeraar IZZ gericht op medewerkers in de verpleging, verzorging en thuiszorg. Dit mantelcontract komt per 1 januari in de plaats van de bestaande cao-regeling voor de zorgverzekering.

Zorgmantel voor zorgmedewerkers

Directeur Aad Koster van ActiZ (ondernemers): "We hebben ervoor gekozen werkgevers hun medewerkers de keuze te laten zelf een zorgverzekering te zoeken. Mensen moeten niet voor een zorgverzekering kiezen omdat de premie het laagst is, maar omdat de inhoud het beste bij hen past." Ondanks het verdwijnen van de regeling blijven de contractpartijen nauw met elkaar in gesprek over het stimuleren van gezondheid en vitaliteit binnen de VVT-instellingen. Hiervoor dient het mantelcontract. De cao-partijen hebben afgesproken dat medewerkers die nu bij IZZ verzekerd zijn, gewoon van de IZZ-regeling gebruik kunnen blijven maken en recht houden op een werkgeversbijdrage. Voor nieuwe medewerkers stelt de werkgever de hoogte van de werkgeversbijdrage vast of laat deze vervallen.

Reageer op dit artikel