nieuws

NHP wil met franchiseformule snel groeien naar 200 kantoren

Archief

NHP, de inkooporganisatie van Pieter Lijesen die producten aanbiedt tegen een vast tarief van _ 795, gaat binnenkort van start met een franchiseformule. De lat ligt hoog: in vier maanden tijd moeten er 200 franchisenemers zijn geworven.

 

Bastiaan Mesu, die als directeur NHP Franchise bezig is de keten op te zetten, denkt niet dat het ongunstige financiële klimaat de formule parten zal spelen. "Natuurlijk hebben wij ook zorgen over de situatie in de markt, maar vraagt die juist niet om een organisatie die transparantie biedt? Wij denken aan die behoefte te voldoen."

 

  &nbspMesu, afkomstig van Funda Finance, zegt met een volledig nettoconcept te komen, zonder omzetgerelateerde franchisevergoeding. "De franchisenemer betaalt bij ons _ 795 in de maand, klanten betalen voor advies ook een standaardbedrag van _ 795." Daarvoor levert NHP schadeleads via de eigen vergelijkingssite en gratis hypotheek- en schadeafspraken via de NHP-site. Verder kan de franchisenemer gebruik maken van promotiemateriaal en uiteraard de producten van NHP afzetten.

 

Snelle groei

Mesu heeft het doel om in vier maanden te groeien naar tweehonderd franchisenemers. Inmiddels zijn 2.800 tussenpersonen aangeschreven. "Ik ga de komende weken veel van het land zien. We hebben overigens al zo’n vijftig potentiële franchisenemers", zegt Mesu. "Elk kantoor heeft een exclusief postcodegebied van circa 80.000 inwoners. Daarvoor willen wij de eredivisie van tussenpersonen warm maken." De franchisenemers delen mee in de groei van het postcodegebied dat zij bestrijken. "Dat vertegenwoordigt een bepaalde waarde. Stop je ermee, dan kun je het franchisecontract weer doorverkopen aan een derde."

 

  &nbspVolgens de gebruikelijke NHP-formule worden alle provisies volledig doorbetaald in ruil voor het vaste tarief van _ 795. "Sluit je dus één product van ons, dan heb je je maandelijkse bijdrage er al uit."

 

  &nbspBij NHP staan overigens ook nieuwe producten op stapel, die mogelijk nog dit jaar geïntroduceerd worden. "We komen bijvoorbeeld met een speciaal rokerstarief voor overlijdensrisicoverzekeringen. Wij vragen ons constant af of dingen anders kunnen."

 

Reageer op dit artikel