nieuws

Dela wijst tussenpersonen met ‘ondermaatse kwaliteit’ de deur

Archief

Dela heeft de samenwerking opgezegd met Vitaela. De kwaliteit van de productie van het tweehonderd medewerkers tellende en in uitvaartverzekeringen gespecialiseerde kantoor in Breda zou " onder de maat" zijn.

 

Vitaela-directeur Gon Wassenaar noemt het besluit van Dela om de samenwerking per 28 november op te zeggen "een paniekreactie". Ze stelt veel last te hebben gehad van de publiciteit die is gevolgd op de bekendmaking van het besluit van Dela. "Door dit soort verhalen worden wij door buitenstaanders op één lijn geplaatst met malafide uitvaartverkopers, die halve zwervers in een bestelbusje proppen en daarmee de deuren langs te gaan."

 

  &nbspVolgens Wassenaar is Vitaela een familiebedrijf, "waar alle klanten netjes worden nagebeld en één van onze beste verkopers is trouwens een vrouw van 65."

 

  &nbspDe bestuurders van Vitaela gaven eerder leiding aan het vorig jaar failliet verklaarde Financieel Advies Concept in Breda.

 

Reputatie

Dela Intermediair heeft de samenwerking met intermediairbedrijf Vitaela openlijk opgezegd, omdat de kwaliteit van de productie volgens de uitvaartverzekeraar onder de maat zou zijn. Onlangs zegde Dela om dezelfde reden Becres in Waardenburg de wacht aan. Beide opzeggingen volgen in het kielzog van het faillissement van verkooporganisatie Uvium, waarop Dela een provisievordering van liefst _ 4,7 mln heeft.

 

  &nbsp"De reputatie van het merk Dela vinden wij nu belangrijker dan de productiecijfers", zegt Dela-woordvoerder Martin Kersbergen. De portefeuilles van Vitaela en Becres kenden volgens hem, net als Uvium, een extreem hoog verval en leverden veel problemen op. "Daarbij komt dat de verkoopmethoden van sommige in uitvaart gespecialiseerde intermediairs steeds vaker tot discussies leidden op websites van televisieprogramma’s als Radar en Kassa, en dat daarbij uiteraard ook onze naam valt", aldus Kersbergen.

 

Paniekreactie

Volgens Wassenaar liggen de problemen vooral in de administratie van Dela. Om die reden zou Vitaela de productie al grotendeels hebben verlegd naar Monuta en Reaal.

 

  &nbspMonuta bevestigt de samenwerking met Vitaela en zegt niet de intentie te hebben daarmee te stoppen. "Bij de 3.300 assurantiekantoren waarmee we samenwerken zijn er altijd wel een paar waar het risico van royementen groter is dan bij anderen", zegt woordvoerder Mark Debets. "Dan is het zaak kritisch te letten op de kwaliteit van de productie." Monuta heeft volgens hem een speciaal team dat zich daarmee bezighoudt.

 

Reageer op dit artikel