nieuws

Centropolis gaat ‘kavels’ met uitvaartklanten verhuren

Archief

De inkooporganisatie Centropolis, eigendom van Vienalis, gaat 275 kavels van 25.000 huishoudens verhuren aan tussenpersonen. Die krijgen binnen zo’n kavel het alleenrecht op het adviseren en sluiten van uitvaartpolissen aan consumenten. Een kavel kost per maand _ 50.

 

Tussenpersonen krijgen tevens adviessoftware van Smartselector gratis, waar zij voorheen _ 41,25 voor een licentie betaalden. Nu moet per transactie _ 20,75 worden betaald. "Een transactie kan meerdere orders opleveren; de totale provisie is voor de tussenpersoon", zegt Dirk van den Berg, algemeen directeur van Centropolis.

 

  &nbspCentropolis stapt over op dit transactietarief,omdat duidelijk werd dat het heffen van een entreefee op bezwaren stuitte. De inkooporganisatie wil met dit nieuwe ‘businessmodel’ inspelen op de binnenkort te verdwijnen bonusprovisies. Centropolis hoopt op zeker driehonderd deelnemende assurantiekantoren. Er zouden inmiddels tien kavels verhuurd zijn.

 

  &nbspInmiddels is de website www.smartselector.nl in de lucht. Daar kunnen consument uitvaartpolissen van Dela, Monuta, Yarden, Reaal en Cardif vergelijken en sluiten.

 

Reageer op dit artikel