nieuws

Protest Brits intermediair tegen provisietransparantie

Archief

Tegen het voornemen van de Britse toezichthouder Financial Services Authority om de beloningen van tussenpersonen volledig transparant te maken, groeit steeds meer weerstand.

Een voorbeeld daarvan is de brief van de intermediairketen The Broker Network, waarin 2.500 Britse tussenpersonen worden gemobiliseerd om het onderwerp bij lokale politici aanhangig te maken. The Broker Network noemt dat "een ultieme poging om de FSA te stoppen om tussenpersonen te dwingen hun provisie kenbaar te maken".
Grant Ellis, directeur van The Broker Network, noemt de aanstaande regelgeving "een verraderlijke valstrik". Volgens hem is het een goede zaak als er helderheid komt over de diensten die een intermediair aan klanten biedt, maar is transparantie van de beloning "irrelevant". Volgens Ellis wil de FSA dat branchevertegenwoordigende partijen zelf met een voorstel komen en dreigt die oplossing, uit angst voor nog draconischer maatregelen, ook te bestaan uit beloningstransparantie. "Ik ben van mening dat dit een enorme fout is."

Reageer op dit artikel