nieuws

Zwolsche Algemeene gaat kosten voor cosmetische ingrepen beperken

Archief

“Wat men tegenwoordig onder ziektekosten meent te verstaan is wel even wat anders dan waar onze verzekeringen voor bedoeld zijn.” Op deze wijze deelt de Zwolsche Algemeene mee, dat de dekking voor cosmetische ingrepen wordt beperkt.

De Zwolsche Algemeene gaat volgend jaar de dekking voor cosmetische ingrepen beperken. De claims rijzen namelijk de pan uit. “Wij ontvangen de laatste jaren steeds meer nota’s voor liposuctie, haarfusionbehandelingen, ooglidcorrectie…en zo kunnen wij nog wel even doorgaan. In de meeste gevallen hebben deze verfraaiingen van het uiterlijk niets met het herstellen van de gezondheid te maken, maar men probeert ze wel vergoed te krijgen op onze ziektekostenverzekering.” Dit schrijft de Zwolsche in een brief aan het intermediair waarin wordt meegedeeld dat de dekking wordt beperkt. Het verwijtende toontje en de woorden “men probeert ze vergoed te krijgen”, suggereren dat de ziektekostenverzekerden ongeoorloofd bezig zijn, maar dat is niet terecht. Volgens de polisvoorwaarden is plastische chirurgie gedekt mits die herstelbevorderend is. De Zwolsche deelt AM desgevraagd mee dat het criterium ‘herstelbevorderend’ vaak door verzekerde én verzekeraar wordt uitgelegd als ‘verbetering van de psychische toestand’. De polisvoorwaarden zijn dus ruim – iets waar de Zwolsche altijd prat op is gegaan – maar worden nu té ruim gevonden. In de polissen van 2003 komt daarom te staan dat cosmetische chirurgie/therapie is gedekt bij medische noodzaak of uit persoonlijke behoefte, mits de oorzaak/afwijking bij de geboorte aanwezig was of is ontstaan uit een ziekte of ongeval.

Reageer op dit artikel