nieuws

Zwitserleven ‘zwakste schakel’ in onderzoek IG&H

Archief

De dienstverlening van Zwitserleven heeft in het Performance Onderzoek Leven van bureau IG&H de laagste waardering gekregen van tussenpersonen. Legal & General is als ‘beste levensverzekeraar’ uit de bus gekomen. Eerder kreeg de dienstverlening van Legal al de hoogste waardering van tussenpersonen in het gezamelijke performanceonderzoek van de intermediairorganisaties NVA, NBVA en DAK.

Op de ranglijst van IG&H – eigenlijk niet openbaar – wordt Legal & General op de hielen gezeten door Zwolsche Algemeene. Zwolsche was bij de NVA, NBVA en DAK eveneens al tweede. De voorsprong van Legal op de concurrentie is volgens het IG&H-rapport overigens kleiner geworden. In 2000 was Legal nog goed voor een (index)score van bijna 111, nu staat de Hilversumse levensverzekeraar op ruim 109 punten. Zwolsche moet het doen met een score bijna 109 (was 106).
Royal & SunAlliance krijgt voor het eerst een notering in de ranglijst en staat direct derde (score afgerond 107). Ondanks een lichte daling in de waardering staat Amev vierde, gevolgd door Levob die een flinke sprong omhoog maakt. Zesde in de rij van levensverzekeraars staat Falcon, dat in waardering keldert van 110 naar 103. Falcon was in 2000 nog goed voor een tweede plaats.
De top-10 wordt gecompleteerd door Hooge Huys, Woudsend, Royal Nederland en Tiel Utrecht. Grote progressie is geboekt door Royal, dat in 2000 nog één na laatste eindigde: van 98 naar 102. Winterthur valt van de derde plaats terug naar de elfde, gevolgd door Aegon, Avéro, De Amersfoortse en Generali, die allemaal boven een score van 100 blijven.
Onder de streep staan Nationale-Nederlanden, DBV, Stad Rotterdam, Delta Lloyd, Zurich, AXA, Interpolis, Klaverblad, Nieuwe Hollandse Lloyd, Erasmus en Zwitserleven. Vooral de lage klassering van Stad Rotterdam is opvallend, aangezien ‘de Stad’ in het onderzoek van NVA, NBVA en DAK nog een keurige derde plaats mocht opeisen. Zurich, die van een waardering van 93 opklimt naar 98, heeft de rode lantaarn overgedragen aan Zwitserleven. Het Zwitserleven-gevoel van tussenpersonen is in 2001 gekelderd van 100 naar 89, met afstand de laagste waardering van de 26 genoemde levenmaatschappijen.

Reageer op dit artikel