nieuws

Zwitserleven leunt op koopsom

Archief

De premieomzet van Zwitserleven is in het eerste halfjaar meer dan verdubbeld tot e 1.097 (528) mln.

Wordt echter de eenmalige koopsom (e 570 mln) van het pensioenfonds van bouwbedrijf HBG volledig buiten beschouwing gelaten, dan resteert een vrijwel gelijk premie-inkomen van e 527 mln. “Ik ben redelijk tevreden”, zegt algemeen directeur Marco Keim.
Moederbedrijf Swiss Life heeft het resultaat in het eerste halfjaar – bij een premieomzet van e 6,4 mld (+2%) – weten om te buigen van e -381 mln naar e +43 mln. Dat was onder meer te danken aan kostenbesparingen. Het Nederlandse bedrijf heeft daar sinds vorig jaar voor e 10 mln aan bijgedragen. Het aantal arbeidsplaatsen liep in de eerste zes maanden van dit jaar met 38 verder terug tot 754, nadat in 2002 in Amstelveen al 72 fte waren geschrapt. Een verdere afslanking staat niet gepland.

Reageer op dit artikel