nieuws

Zweedse scheiding Aegon en Ahold

Archief

De samenwerking tussen supermarktreus Ahold en verzekeraar Aegon krijgt internationaal geen vervolg. De Zweedse trouwplannen zijn in de prullenbak gegooid.

Aegon zou een belang van 50% nemen in ICA Banken, een activiteit van de Zweedse supermarktreus ICA Ahold, dat weer voor 50% eigendom is van Ahold. Maar in de onderhandeling ging eigenlijk alles mis. ICA Ahold en Aegon waren het niet alleen oneens over de prijs van de transactie, beide bedrijven hadden ook nog eens een andere strategie voor ogen.
Aegon had in november nog hoge verwachtingen van de geplande joint-venture. De financiële diensten van ICA Ahold zouden fors worden uitgebouwd. En dat terwijl de 1.800 Zweedse winkels van ICA Ahold in tien jaar tijd al 3,6 miljoen mensen aan een ‘bonuskaart’ hadden geholpen. Die kaart biedt al spaar- en leenactiviteiten, Aegon wilde daar nog beleggingsproducten en levensverzekeringen aan toevoegen.
In Nederland werken Aegon en Ahold sinds maart 2001 samen. AH Geldzaken telt inmiddels 260.000 klanten.

Reageer op dit artikel