nieuws

Zurich verkoopt Baltisch bedrijf

Archief

Zurich Financial Services verkoopt zijn activiteiten in Letland en Litouwen.

De verzekeringsactiviteiten in Estland komen vanaf 1 april in een zogeheten run-off: lopende polissen worden afgehandeld tot de vervaldatum en er worden geen nieuwe polissen meer gesloten. De nieuwe eigenaar van de Letse en Litouwse portefeuille wordt If P&C Insurance. Deze Scandinavische verzekeraar – ontstaan uit een fusie van het Zweedse Skandia, het Noorse Störebrand en het Finse Sampo – zal tevens de dienstverlening aan internationale klanten van Zurich voor zijn rekening nemen in alledrie de Baltische staten. Zurichs premie-inkomen bedroeg hier e 6 mln per jaar.
Volgens Zurich past de verkoop in de strategie zich te concentreren op kernlanden. In dat licht moet ook de voorgenomen verkoop van Zurich Nederland aan SNS Reaal worden gezien.

Reageer op dit artikel