nieuws

Zurich: ‘Eisen van moederbedrijf liegen er niet om’

Archief

Zurich Nederland heeft een “bijzonder turbulent jaar” achter de rug. En 2003 belooft opnieuw een bewogen jaar te worden.

“De eisen van ons moederbedrijf in Zwitserland liegen er niet om en zijn zeker voor Zurich in Nederland ambitieuze doelstellingen”, zo laat directeur Peter van Geijtenbeek de medewerkers in de nieuwjaarsboodschap weten. Het Zurich-concern liet in de loop van vorig jaar weten Nederland niet langer als kernland te beschouwen. Of dat gegeven leidt tot verkoop van het Nederlandse bedrijf, is nog onduidelijk.
Volgens Van Geijtenbeek is Zurich bezig met “een strategische heroriëntatie” en hij verwacht pas in het tweede kwartaal duidelijke beleidswijzigingen te kunnen doorvoeren. “Communicatie en implementatie op korte termijn van mogelijke koersveranderingen zal pas plaatsvinden nadat met Zwitserland gezamenlijk de lange termijn is vastgesteld.”
Volgens Van Geijtenbeek is 2002 succesvol afgesloten. “Met de positieve uitslagen van het IG&H-performanceonderzoek konden we de laatste maand feestelijk afsluiten.” Verder zijn de verwachtingen over de jaarresultaten “zeker niet telerstellend te noemen”. Voor de toekomst luidt de boodschap dat Zurich “nadrukkelijker gestuurd zal worden op het behalen van commerciële successen”. Peter van Geijtenbeek: “Turbulent jaar”.

Reageer op dit artikel