nieuws

Zorgverzekeraars richten bedrijf op voor communicatieverkeer

Archief

CZ, OZ en VGZ hebben Vecozo opgericht, een facilitair bedrijf voor communicatie – waaronder declaratieverkeer – via internet.

Vecozo (wat staat voor ‘Veilige internet communicatie in de zorg’) biedt de zorgverzekeraars vooralsnog communicatiemogelijkheden met ziekenhuizen. De ziekenhuizen kunnen via het systeem het recht op verzekering controleren en kunnen declaraties indienen bij de verzekeraars. “De verzekeraars verwerken de declaraties zelf, wij zijn geen clearing-house maar een facilitair bedrijf”, zegt Arno van Son van Vecozo. Het systeem zal op den duur worden uitgebreid met andere functies. CZ (Tilburg), OZ (Breda) en VGZ (Nijmegen) zijn eigenaar van Vecozo maar stellen het bedrijf ook open voor andere verzekeraars. “Er vinden gesprekken plaats”, zegt Van Son.

Reageer op dit artikel