nieuws

‘Zorgverzekeraars Nederland kijkt te veel naar eigen belang’

Archief

“Zorgverzekeraars Nederland kijkt te weinig naar de toekomst en te veel naar het eigen belang.” Dit zegt voorzitter Hans Hillen van het College voor Zorgverzekeringen (CVZ) in het vakblad De Huisarts.

In het februarinummer van De Huisarts reageert Hillen op steekwoorden die hem worden voorgehouden. Bij het woord ‘ZN’ reageert de CVZ-voorzitter aldus: “Nuttige belangenorganisatie, maar met forse interne tegenstellingen tussen private verzekeraars en verzekeraars die het publieke belang moeten dienen. Kijkt net als iedere andere afkorting te weinig naar de toekomst en te veel naar het eigen belang. Iedereen zit aan tafel naar elkaar te kijken. Op de gang spreken ze schande, maar aan tafel is iedereen beleefd. Er is geen beweging.”
In een interview in hetzelfde blad geeft Hillen te kennen dat wat hem betreft de toekomstige basisverzekering niet per se de huisartsenzorg hoeft te dekken. “De huisarts zal moeten aantonen dat zijn zorg in het pakket thuishoort. Een zorgmakelaar heeft wel iedereen nodig.”
Het CVZ coördineert de uitvoering en de financiering van de publieke zorgverzekering en is verantwoordelijk voor het beheer van de gelden en adviseert de minister over betreffende zaken, zoals de hoogte van de premies.

Reageer op dit artikel