nieuws

Zorgverzekeraars: geen discussie aanvullende dekkingen

Archief

De zorgverzekeraars willen niet toezeggen dat de dekkingen die uit het ziekenfondspakket worden geschrapt, worden opgenomen in de aanvullende verzekeringen.

Minister Hoogervorst wil bezuinigen op het ziekenfondspakket en overweegt volgend jaar bepaalde dekkingen te schrappen. De zorgverzekeraars zeggen dat van hen nu wordt verwacht dat zij toezeggen deze dekkingen op te nemen in de aanvullende verzekeringen. Zij willen echter buiten de betreffende discussie blijven. “Wij wachten met interesse af welke definitieve maatregelen op Prinsjesdag worden aangekondigd”, zegt Zorgverzekeraars Nederland. “Op basis daarvan zullen de verzekeraars besluiten nemen.”
De verzekeraars hebben in ieder geval al laten weten dat als Hoogervorst de vergoeding van de anticonceptiepil schrapt, er weinig kans is dat dit gedekt wordt via de aanvullende polissen. Bij een particuliere verzekering moet immers sprake zijn van een onzeker voorval en het gebruik van de pil valt daar niet onder.

Reageer op dit artikel