nieuws

Zorgverzekeraars gaan in eigen huis verzuim en werkdruk beperken

Archief

In het nieuwe Arboconvenant Zorgverzekeraars, worden doelstellingen vastgelegd omtrent ziekteverzuim, RSI, en werkdruk.

Het nieuwe arboconvenant heeft een duur van drie jaar. In die tijd willen zorgverzekeraars en hun – circa 12.800 – werknemers drie doelen realiseren. Ten eerste moet het ziekteverzuimpercentage in de branche moet dalen van 7,3% naar 6,2%. Ten tweede moet het aantal werknemers met RSI-klachten worden teruggebracht van 4.700 naar 3.600. Ten derde is het de bedoeling dat het aantal werknemers met een te hoge werkdruk minimaal wordt verminderd van 1.500 naar 1.350.
Om dit alles te bereiken, zijn 28 maatregelen afgesproken. Het gaat onder meer om voorlichting aan medewerkers, het ontwikkelen van protocollen voor RSI-klachten en psychosociale werkdrukklachten, het invoeren van softwarepauzes voor risicogroepen, en onderzoek naar het ziekteverzuim.
Het Arboconvenant Zorgverzekeraars zal op 18 augustus worden getekend in aanwezigheid van Hans Wiegel, voorzitter van Zorgverzekeraras Nederland, en Mark Rutte, staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Reageer op dit artikel