nieuws

Zorgplicht

Archief

Rechtshulp

In 2002 heeft 30% (1992: 24%) van onze bevolking een beroep gedaan op rechtsbijstand. De notaris werd bezocht door 17% van de Nederlanders. Ruim 10% liet zich bijstaan door semi-particuliere organisaties, zoals verzekeraars, vakbonden, consumentenorganisaties, en 6% door een advocaat. Dit meldt het CBS, Centraal Bureau voor de statistiek.
Zorgplicht
Voor de ‘doorsnee-assurantietussenpersoon’ heeft Cees de Jong, groepssecretaris en concernjurist van AXA Nederland, het boek ‘Zorgplicht bij assurantiebemiddeling’ geschreven. Het boek (ISBN 90.312.2286.0) kan besteld worden bij uitgever Kluwer, tel. 0570-67.33.60.
ING Italië
ING verkoopt een aantal Italiaanse activiteiten aan UniCredito Italiano en Aviva Italia, een zusterbedrijf van Delta Lloyd. Het gaat onder meer om het levensverzekeringsbedrijf van Nationale-Nederlanden (premieomzet e 200 mln). Daarvoor wordt e 60 mln betaald door Commercial Union Vita, een joint-venture van UniCredito en Aviva. De totale verkoopovereenkomst levert ING e 170 mln op.
Dullemond
Wil Dullemond, stafdirecteur Verzekeringen bij de Pensioen- en Verzekeringskamer (PVK), is door de International Association of Insurance Supervisors (IAIS) benoemd tot voorzitter van de deelcommissie ‘solvabiliteit’. De IAIS bepaalt de mondiale standaard voor verzekeringstoezicht. De PVK ziet de benoeming als een waardering voor het ontwikkelde Financiële Toetsingskader.
Fundum-cursus
Aov-verzekeraar Fundum geeft nu ook de basiscursus “pensioen voor de DGA’. Deze dagcursus (9 oktober in Hoofddorp, 13 november in Ughelen-Apeldoorn – geeft inzicht in hoe de pensioenproblemen van de directeur-grootaandeelhouder kunnen worden opgelost. Deelname kost e 195. Voor meer informatie: www.fundum.nl.
Goedkoper abonnement
Verzekerden van VGZ kunnen met korting een kennismakingsabonnement sluiten op het lifestyle-magazine Natural Body. Een jaarabonnement kost voor hen e 10.45, terwijl dit normaal e 20,45 is.

Reageer op dit artikel