nieuws

Zilveren Kruis wint de ‘kwakzalverprijs’

Archief

Zilveren Kruis Achmea heeft van de Vereniging tegen Kwakzalverij de Meester Kackadorisprijs gekregen, omdat de verzekeraar met zijn dekkingen de kwakzalverij bevordert.

De Vereniging tegen Kwakzalverij typeert de volgende dekkingen van Zilveren Kruis als ‘kwakzalverijen’: antroposofische geneeskunde, natuurgeneeskunde, acupunctuur, chiropractie, haptotherapie, manuele geneeskunde, osteopathie en (klassieke) homeopathie. “Zeker in een tijd waarin op de uitgaven voor de gezondheidszorg steeds meer bezuinigd moet worden, is het ongehoord dat een ziektekostenverzekeraar actief reclame maakt met vergoedingen voor kwakzalverij”, stelt de vereniging. “Daarmee brengt Achmea de reguliere gezondheidszorg op ernstige wijze in diskrediet.”
De Meester Kackadorisprijs, genoemd naar een bekende kwakzalver uit het verleden, is een jaarlijkse prijs die dit jaar voor het eerst is toegekend. Er waren negen genomineerden. Onder hen was tv-presentator Ivo Niehe, vanwege zijn niet-kritische interviews met kwakzalvers.
Zilveren Kruis zegt de inhoudelijke discussie over welke dekkingen als kwakzalverijen kunnen worden aangemerkt, niet meer te willen voeren. Woordvoerder Michael Isaac: “Wij hebben die dekkingen in bepaalde polissen opgenomen omdat de verzekerden dat willen”.

Reageer op dit artikel