nieuws

Zilveren Kruis verhoogt ziektekostenpremies met 14%

Archief

Zilveren Kruis heeft de premies voor de particuliere ziektekostenverzekeringen begin dit jaar verhoogd met gemiddeld 14%.

Sommige verzekerden van Zilveren Kruis (Achmea) hadden een uitzending van Kassa, het consumentenprogramma op tv, gezien en daaruit begrepen dat hun premie niet omhoog zou gaan. De verzekeraar heeft dan ook een aantal boze reacties gehad. De betrokken woordvoerder van Zilveren Kruis had het echter over de nominale ziekenfondspremie. Die is e 15,88, hetgeen hetzelfde is als vorig jaar (( 35). De collectieve ziektekostenverzekeringen zijn verhoogd met 13,4% plus experience rating. De aanvullende ziektekostenverzekeringen zijn gemiddeld 15% omhoog gegaan.
Bij het Achmea-ziekenfonds Groene Land steeg de nominale premie van e 11,30 naar e 14. De premie voor de aanvullende ziekenfondsverzekering steeg van e 5,26 naar e 6,00.
Bij Achmea-ziekenfonds PWZ daalde de nominale ziekenfondspremie van e 16,68 naar e 14,00. De premies voor de aanvullende verzekeringen stegen als volgt: basis van e 4,20 naar e 4,90, aanvullend van e 8,35 naar e 10,85, extra aanvullend van e 12,93 naar e 15,60 en excellent van e 18,15 naar e 22,60. KK15 = Delta Lloyd en Stad Rotterdam
In aanvulling op het overzicht in AM 24/2001 van de premieverhogingen voor ziektekostenverzekeringen, deelt Delta Lloyd mee, dat het opgegeven percentage niet geldt voor de gehele portefeuille. Opgegeven is dat de premies voor de courante individuele polissen met 13,8% stijgen. Delta Lloyd maakt hierbij nu de kanttekening, dat – in tegenstelling tot wat gebruikelijk is in de markt – het percentage voor de niet-courante producten aanzienlijk lager is. “Hierdoor komt de verhoging voor de gehele portefeuille neer op 12,9%.”
Nuts, het ziekenfonds voor Delta Lloyd en Ohra, heeft de nominale premie voor dit jaar vastgesteld op e 15,70 (was e 14,41).
Stad Rotterdam hanteert een nominale ziekenfondspremie van e 12,95 en is daarmee – voor zover bekend – de op één na goedkoopste van het land. De goedkoopste is Anker (Amicon) met e 9,50.

Reageer op dit artikel