nieuws

Ziekengelddekking bij Amev naar 100%

Archief

Amev breidt de maximale dekking van de conventionele ziekengeldverzekering uit naar 100%, indien zowel het eerste als het tweede jaar van de verplichting tot loondoorbetaling bij haar wordt verzekerd.

De 100%-dekking geldt voor het eerste jaar van loondoorbetaling, in het tweede jaar is de dekking gemaximeerd tot 70%.
Amev heeft hiertoe besloten omdat het kabinet voornemens is om de verplichting tot loondoorbetaling te verlengen naar twee jaar. Dit betekent dat zowel werkgevers, werknemers als verzekeraars een groter financieel belang hebben bij het voorkomen van verzuim.
De uitgebreide dekking kan worden geoffreerd aan nieuwe relaties die zowel voor het eerste als voor het tweede jaar een ziekengeldverzekering afsluiten. Bestaande relaties die hun verzekering uitbreiden naar twee jaar, kunnen op verzoek hun eerstejaarsdekking omzetten naar 100%.

Reageer op dit artikel