nieuws

‘Ziekenfondsen geen bedreiging’

Archief

“De overheid wil veel te veel ineens veranderen.” Met deze stelling was 74% van de 300 tussenpersonen die Delta Lloyd had uitgenodigd voor het seminar Zorg & Inkomen, het eens.

Ook met de stelling “De werknemer ziet door de bomen het bos niet meer en durft daarom niet te kiezen; hierdoor realiseert de overheid haar doelstelling van individualisering niet”, was driekwart van de genodigden (77%) het eens. Een nog groter percentage (84%) vindt “dat de overheid onterecht het belang miskent van kleine collectiviteiten”.
Een deel van het intermediair stak ook de hand in eigen boezem: 33% beaamde de stelling “U praat niet over verzuimproblematiek, maar over verzekeringen en hierdoor wordt u niet gezien als allround adviseur”.
Tussenpersonen zien de huidige ziekenfondsen niet als een bedreiging. “Uw portefeuille met inkomensproducten wordt sterk bedreigd, want de regionale ziekenfondsen nemen binnen een paar jaar al uw klanten over; zij hebben immers al de ziekenfondsklanten.” Met deze stelling was slechts krap 15% het eens. De peilingen en bijbehorende discussies werden geleid door Fons de Poel van het tv-programma Netwerk.
Fons de Poel op pad bij Zorg & Inkomen.

Reageer op dit artikel