nieuws

Zeven op de tien heeft uitvaartpolis

Archief

Zeventig procent van de Nederlanders boven de achttien jaar heeft een uitvaartverzekering. Dat zegt het Nipo op basis van een onderzoek.

Daarnaast denkt volgens het Nipo nog eens 23% van de niet-verzekerden zich waarschijnlijk of zeer waarschijnlijk in de toekomst te gaan verzekeren.
Van de mensen die al een polis hebben weet 14% niet wie de verzekeringsmaatschappij is. De meeste polishouders zeggen door hun familie bij een bepaalde uitvaartverzekeringsmaatschappij terecht te zijn gekomen: 18% omdat de ouders de polis hebben gesloten en 19% omdat familieleden er al een verzekering hadden. Bij 13% bepaalt het feit dat men zelf een polis bij een maatschappij had de keuze. De inhoud van het verzekeringspakket is voor 18% reden een bepaalde maatschappij te kiezen.
Verzorging
De keuze voor de verzorging van de uitvaart wordt veelal door naamsbekendheid bepaald. Naamsbekendheid is voor 31% de belangrijkste reden om voor een uitvaartondernemer te kiezen. In bijna een kwart van de gevallen baseert men zich op goede ervaringen (24%) of op het feit dat de onderneming in de buurt is (22%).
Overigens heeft slechts een derde van de Nederlanders die wel eens een begrafenis of crematie heeft moeten regelen, zelf de keuze voor de uitvaartonderneming kunnen maken. Van deze mensen koos 6% voor Monuta, 3% voor Dela, 11% voor een lokale onderneming en meer dan de helft (55%) voor een andere maatschappij.

Reageer op dit artikel