nieuws

Zeeuws recreatiebedrijf begint captive samen met Interpolis

Archief

Recreatiebedrijf Roompot Zeeland Vakanties heeft met ondersteuning van Interpolis een captive-verzekeringsmaatschappij opgericht. De captive neemt annuleringsverzekeringen in eigen beheer. Eind dit jaar beslist het Zeeuwse bedrijf of het ook een slecht-weerverzekering gaat aanbieden.

Interpolis Re, herverzekeringsdochter van de Tilburgse verzekeraar, is samen met Rabobank Noord-Beveland betrokken geweest bij de oprichting van de captive. Het management van de captive is in handen van Interpolis Re, dat ook de opleiding van de Roompot-medewerkers voor zijn rekening neemt. “Het is een zelfstandige onderneming die optreedt als eigen verzekeraar voor Roompot. Er worden geen verzekeringen van Interpolis verkocht”, aldus een woordvoerder van Interpolis in de Zeeuwse krant PZC.
De Roompot telt tien bungalowparken en campings verspreid over Zeeland en ontvangt jaarlijks zo’n 300.000 gasten.
Annuleringspolis PLI = Volgens Interpolis biedt de captive-constructie het voordeel dat de resultaten van het eigen risicobeheer ten goede komen aan het moederbedrijf Roompot. Het risico van een nadelig schadeverloop is volledig herverzekerd.
In eerste instantie biedt de captive alleen haar (bad)gasten een annuleringsverzekering aan, maar naar verwachting zal er vrij snel een reisverzekering aan toegevoegd worden.
Verder onderzoekt Roompot samen met Interpolis de opzet van een slecht-weerverzekering. Hoeveel geld toeristen terugkrijgen als hun vakantie in het water valt en hoeveel premie er moet worden betaald, is nog niet duidelijk. Wel is afgesproken dat de premie niet hoger mag uitvallen dan 5% van de totale huursom. Eind dit jaar beslist Roompot of zo’n slecht-weerverzekering er daadwerkelijk komt.

Reageer op dit artikel